Geluk van en voor de oudste mantelzorger

Ansicht-, bedank- en complimentenkaarten

Wat een feest zeg, de ‘Dag van de mantelzorg‘ 9 november in Steenwijk. Ik mocht daar kaartjes uitdelen aan alle mantelzorgers die voorbij kwamen.

Naast mijn koffertje met geluksmomentje-kaartjes, had ik een tafel vol met ansichtkaarten en eigen gemaakte bedank- en complimentenkaartjes. Elke bezoeker mocht daar een uitzoeken om aan iemand te geven. Die iemand mochten ze natuurlijk ook zelf zijn. En dat was een succes, bijna honderd kaartjes zijn er meegenomen. En veel mensen wisten direct aan wie ze er een wilden geven.

Momentjes van geluk

Daarnaast hebben minstens 60 mensen een persoonlijk kaartje uit mijn koffertje gepakt. Voor velen een echt geluksmomentje, een tekst waar ze zich helemaal in konden vinden. Het mooie is dat er dan ook mooie gesprekken ontstaan. Momentjes van geluk. De komende dagen zal ik een paar momentjes (anoniem) met jullie delen.

De oudste mantelzorger

Een van mijn eerste bezoekers is een man van in de 90. Aan mij voorgesteld als waarschijnlijk de oudste mantelzorger van Steenwijkerland. Een vriendelijke man, die graag een kaartje verstuurd. Hij zoekt een paar kaarten uit. Hmmm, als ze dat maar niet allemaal doen, denk ik. Maar ik kan toch niet tegen hem zeggen dat het eigenlijk de bedoeling is er een uit te zoeken en ach ik heb er genoeg dat zal wel loslopen. Meneer wil er wel voor betalen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wanneer hij de tweede keer langs loopt geef ik hem een persoonlijk kaartje. Wat mooi dat je op die leeftijd nog zo het geluk kan verspreiden.

Persoonlijk geluksmomentje

Geluk geef je door…

Wil je mij volgen of liken?
Instagram
Facebook
Facebook
LinkedIn

Geef een reactie