Oefeningen voor meer activiteit in April

April Action for happiness kalender positieve gezondheid

In april staat actief zijn centraal. Met het voorjaar in de lucht moet dit haalbaar zijn toch? Een actief leven is goed voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. En dus voor je algemene welbevinden.

Positieve gezondheid

Spinnenweb voor positieve Gezondheid van iph.nl
Spinnenweb voor Positieve Gezondheid, meer informatie vind je op: https://iph.nl

Onlangs bezocht ik een lezing van Machteld Huber over Positieve Gezondheid. Dit heeft alles te maken met gezonde leefstijl en daarmee ziektes voorkomen. Ik was onder de indruk van een voorbeeld over een artsenpraktijk. Door de nieuwe aanpak met meer tijd voor de patiënten en aandacht voor preventie wisten ze de gezondheidskosten met 25% terug te dringen. Er werd bijvoorbeeld veel minder doorverwezen naar het ziekenhuis.

Een andere arts richtte een wandelgroep op voor diabetici samen met een boswachter van natuurbeheer en een voedingsdeskundige. Voor de wandeling werd bloed geprikt. Tijdens de wandeling vertelde de boswachter over de natuur. Na afloop werd er weer geprikt en besteedde de voedingsdeskundige aandacht aan gezonde voeding. Resultaat: mensen ervoeren direct het positieve effect van bewegen. Na afloop van het project is de groep er zelf mee doorgegaan.

Dat de hele gezondheidsindustrie niet zonder slag of stoot omgaat zal duidelijk zijn, zoveel (financiële) belangen. Maar het begin is er en steeds meer mensen, instanties en bedrijven zijn enthousiast.

Kom zelf in actie

En wat kun je zelf doen? Bewegen, dus laat je inspireren door deze kalender en laat April een boost geven aan je actieve leven.

Je kunt via deze link de kalender direct als pdf downloaden: April Action for happines kalender nederlands

Je bent vrij hem te gebruiken, druk hem af, hang hem op, deel de tips,…

Natuurlijk vind ik het leuk wanneer je mensen wijst op mijn website en Facebookpagina.

🍀 Geluk wordt meer wanneer je het deelt 🍀

De Action for Happiness kalender deelt activiteiten voor meer geluk en vriendelijkheid in de wereld. Elke maand staat in het teken van een ander thema. Voor februari is dit vriendelijkheid. De kalender is in meerdere talen te downloaden maar niet in het Nederlands. Vandaar dat ik de kalender vrij vertaald heb naar een Nederlandse versie.

Bron kalender: Actionforhappiness.org

Wil je mij volgen of liken?
Instagram
Facebook
Facebook
LinkedIn

Geef een reactie