Wie is jouw heldin?

Pitch Wie is jouw heldin, tijdens internationale vrouwendag met thema geluk

Wie is jouw heldin? Eigenlijk geen vraag voor mij. Het voelt als vereren en daar ben ik niet zo van. Natuurlijk zijn er genoeg vrouwen die ik bewonder. Maar ik denk niet dat we ver weg hoeven te zoeken. Er zitten hier genoeg.

Iedereen heeft momenten in het leven dat je op de bres springt voor iemand. Momenten dat je jezelf wegcijfert omdat een ander je zo hard nodig heeft. Op dat moment ben je een held voor die persoon, voor je omgeving.

En ja er zijn gradaties. Er zijn mensen wiens werk het is om anderen te helpen of om levens te redden. Er zijn ook mensen die heel veel vrijwilligerswerk doen.

Maar zie jij hoe vaak iemand zijn eenzame of zieke buurman opzoekt? En is die moeder die dag en nacht klaar staat voor haar gehandicapte kind een kleinere held?

Ik denk het niet. En daarin vind ik ook de link naar geluk.

De link naar geluk

Alida Boersma van Geluksmomentje delen aan het woord over haar heldin en gelukMensen zoeken het vaak groot. Als ik die baan heb met dat salaris dan ben ik gelukkig. Als ik zo’n huis kan kopen, die reis kan doen, die iPhone kan kopen. Of als ik getrouwd ben…

En ja je voelt je zeker gelukkiger met die nieuwe baan, met dat huis.

Maar dat salaris, die grotere woning, die telefoon, zijn al snel weer gewoon. En je geluksbeleving is ook weer terug op het niveau van daarvoor. Trouwen kan je gelukspeil iets langer hoger houden, maar ook dan is het na 1 à 2 jaar weer terug op het oude niveau.

Je eigen gelukspeil verhogen

Toch ben je als mens wel in staat om je eigen gelukspeil te verhogen. Ca. 50% van je geluksbeleving is erfelijk bepaald, ca. 10% wordt bepaald door de omstandigheden baan, woning, etc. De overige 40% is bewust gedrag.

De belangrijkste gelukstip

Drie minuten is te kort, maar de belangrijkste tip wil ik jullie toch graag meegeven: oefen jezelf in dankbaarheid.

Sta dagelijks even stil bij wat je goed heeft gedaan: Dat telefoontje, het bloemetje in de tuin of vaas, de schone lakens op je bed of die vriendelijke lach van iemand onderweg.

Niet elke dag is mooi, maar in elke dag zit wel iets moois. En wanneer je dat kan zien ga je elke avond met een positiever gevoel slapen.

 

Toespraak tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019 in de Kringloop in Steenwijk.

Wil je mij volgen of liken?
Instagram
Facebook
Facebook
LinkedIn

Geef een reactie